Φόρτωση...

Συγκολλητή Πολυστρωματική Ξυλεία

Οι δοκοί συγκολλητής ξυλείας είναι κομμάτια κατασκευαστικά φτιαγμένα από τουλάχιστον τέσσερα κολλημένα μασίφ ξύλα, όπου η πορεία των νερών του ξύλου είναι παράλληλη. Τα βασικά στάδια δημιουργίας της συγκολλητής ξυλείας είναι: αποξήρανση, διαχωρισμός δύναμης, άρθρωση, πλάνισμα τμημάτων, κόλληση, διευθέτηση και πλάνισμα δοκαριών, τελείωμα και πακετάρισμα.Σχεδόν όλοι οι δεχόμενοι βάρος δοκοί κολλούνται με στεγανή κόλλα που είναι γνωστή ως U class. Συνήθως χρησιμοποιούνται κόλλες με Resorcinol. Τα πιο συνηθισμένα πλάτη δοκών είναι 90, 115, 140, 165, 190 και 215 χιλιοστά. Τα πλάτη σανίδων είναι συνήθως 45 χιλιοστά μέγιστο για οριζόντιους δοκούς και 33 χιλιοστά για καμπυλωτούς. 'Αλλα μεγέθη είναι διαθέσιμα κατά παραγγελία.


Είδη ξυλείας

Στη Φινλανδία, οι δοκοί συγκολλητής ξυλείας κατασκευάζονται από κωνοφόρα δέντρα και κυρίως από έλατα. Πεύκα χρησιμοποιούνται για εμποτισμένες κατασκευές. Τα πλεονεκτήματα στη χρήση της συγκολλητής ξυλείας είναι ότι αποτελεί ένα υψηλά σχεδιασμένο υλικό κατασκευής επεκτείνοντας τις παραδοσιακές χρήσεις της απλής ξυλείας. Λόγω της συνεχόμενης παραγωγής συγκολλητής ξυλείας, άπειρες τομές δοκών και μήκη είναι θεωρητικά εφικτά. Οι ρόζοι είναι μοιρασμένοι πιο ομαλά στον όγκο της δοκού αποτελώντας ένα πιο ομοιογενές υλικό. Η ξήρανση των στρωμάτων και η διαδικασία παραγωγής αποτελούν την παραγωγή δοκών με ακριβείς διαστάσεις. Οι δοκοί έχουν καλή αντίσταση στη φωτιά. Δεν κάμπτονται σε υψηλές θερμότητες και ύστερα από έκθεση στη φωτιά μιας ώρας, το βάθος καψίματος είναι 36 χιλ. Τα μεταλλικά κομμάτια που χρησιμοποιούνται στις ενώσεις έχουν επίσης αντίσταση στη φωτιά.

Η συγκολλητή ξυλεία χρησιμοποιείται σε αθλητικούς χώρους, σχολεία, σούπερ μάρκετ, εκθεσιακούς χώρους καθώς επίσης σε κατοικίες, βιομηχανία και αγροτικά κτίρια.


Επενδυμένη πολυστρωματική ξυλεία

Η επενδυμένη πολυστρωματική ξυλεία (LVL) είναι ένα ισχυρό προϊόν ξύλου που πλησιάζει το κοντραπλακέ αν και οι περισσότερες επενδύσεις είναι παράλληλες και μεγαλύτερες διαστάσεις είναι διαθέσιμες. Το LVL παράγεται από 3 χιλιοστά πάχος ξεφλουδισμένο κυκλικά από κωνοφόρα δέντρα, κολλημένα μεταξύ τους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα συνεχόμενο ξύλο με πλάτος 1,8 μέτρα, πάχος από 27 εώς 75 χιλιοστά και μέγιστο μήκος 26 μέτρα. Η κόλλα που χρησιμοποιείται στην επεξεργασία είναι παντός καιρού. Οι επενδύσεις είναι ενωμένες εκτός από τις μεσαίες. Αυτές οι ενώσεις είναι επικαλυμμένες κάθετα έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η επίδραση της ένωσης στην αντοχή του LVL. Το προϊόν είναι πρεσαρισμένο σε υψηλή θερμοκρασία και κομμένο σε μεγέθη δοκών, στύλων, σανιδών ή επιφανειών που χρησιμοποιούνται ή επεξεργάζονται σε διάφορα προϊόντα. Τα καθιερωμένα πλάτη LVL είναι 200, 260, 300, 360, 400, 450, 500, 600, 900 χιλιοστά. To LVL έχει μεγάλη αντοχή, ακριβείς διαστάσεις και είναι ευθύ. Δεν διαστρεβλώνεται και αποκτά ελάχιστες αλλαγές με την υγρασία. Το LVL διατηρεί τις ιδιότητές του και είναι πολύ ανθεκτικό στη φωτιά.


Παραδείγματα χρήσης

Το LVL μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατασκευές τελικής χρήσης, σε νέα κτίρια καθώς και σε ανακαινίσεις και επισκευές. Ώς υλικό αντοχής βάρους, είναι κατάλληλο για ενώσεις δαπέδου, ανώφλια και όλα τα σχήματα οροφών. Το LVL χρησιμοποιείται και σε άλλους τομείς εφαρμογής: στην κατασκευή γεφυρών και, προκατασκευασμένων κατοικιών, καθώς και σε κουκέτες βαγονιών, μπάρες ηχομόνωσης, σκάλες, σκαλωσιές και σε στύλους φερόμενου ή μη φερόμενου βάρους τοίχων.


Δοκοί κολλητής ξυλείας

Οι δοκοί κολλητής ξυλείας φτιάχνονται από μικρές λωρίδες ξύλου οι οποίες κολλούνται μεταξύ τους από τις άκρες. Το πιο συνηθισμένο είδος ξύλου που χρησιμοποιείται είναι πέυκο αλλά και άλλα είναι επίσης κατάλληλα. Οι δοκοί κολλητής ξυλείας χρησιμοποιούνται για έπιπλα και ξυλουργική βιομηχανία καθώς επίσης και για κατασκευαστές που τα φτιάχνουν μόνοι τους π.χ. τραπέζια, έπιπλα τηλεόρασης, ράφια, περβάζια παραθύρων και σκάλες.

Δεν υπάρχουν προϊόντα Κάτω από αυτήν την Κατηγορία.